Една от най-големите компании за  коли под наем – Hertz,

...
Една от най-големите компании за  коли под наем – Hertz,
Коментари Харесай

Една от най-големите компании за коли под наем обяви фалит в САЩ

Една от най-големите компании за  коли чартърен – Hertz, разгласи процедура за банкрут, откакто бизнесът й бе унищожен от пандемията от ковид и развогорите с кредиторите на компанията приключиха без триумф.

В петък Hertz е подала молба за отбрана от банкрут по Член 11 от Закона за банкрутите в Съединени американски щати в съд в щата Делауер. Международните районни клонове на компанията, в това число тези в Европа, Австралия и Нова Зеландия, не са включени в почналата в Съединени американски щати процедура, разясниха от компанията.

Ккомпанията, чийто максимален акционер е милиардерът вложител Карл Айкан, притежаващ близо 39% от нейните акции, пострада тежко поради ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид в Съединени американски щати, които блокираха хората по домовете им. Голяма част от приходите на Hertz идваха от рент-а-кар офисите по летищата, които на процедура се стопиха,

С близо 19 милиарда $ задължения и към 38 000 чиновници по целия свят в края на 2019 година, Hertz е измежду най-големите компании, станали жертва на пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР